tiistai 30. elokuuta 2011

TEM: Kyvykkäät yksilöt, verkostot ja luova uho kaupunkikehityksen moottoreita

TEM Tiedotteet: Alueiden kehittäminen
30.8.2011 12.03

Kyvykkäät yksilöt, verkostot ja luova uho kaupunkikehityksen moottoreita

 

Kaupunkien menestyksekäs kehittäminen nojaa kyvykkäisiin ihmisiin, heidän saumattomasti toimiviin verkostoihinsa ja rohkeaan asenteeseen – luovaan uhoon. Perinteisen hallinnoinnin sijaan tuloksellinen kehittämistyö on energian suuntaamista, innostamista, rohkeutta kokeiluihin ja kykyä ennakoida tulossa olevia asioita. Asenne ja ote siis ratkaisevat.

– Todellinen innovatiivisuus syntyy oudoista ja odottamattomista asioista. Siksi häiritseviä ja hulluja ajatuksia tarvitaan. Voimmekin kysyä, ruokkivatko esimerkiksi kaavamaiset työryhmät ja komiteat ajattelua totuttujen kehysten ulkopuolella, sanoi professori Alf Rehn XIII Kansallisessa Kaupunkifoorumissa 30.8.2011 Seinäjoella.


Seinäjoen kaupunkiseutu on kokoaan suurempi
   

Seinäjoen kaupunkiseutu on oiva esimerkki alueesta, joka on määrätietoisesti satsannut kyvykkyyksien ja verkostojen täysimääräiseen hyödyntämiseen aluekehityksessä. Ne yhdistettynä rohkeaan asenteeseen ovat johtaneet edelläkävijyyteen. Aluekehityksen indikaattoreilla mitaten Seinäjoen seutu on toistuvasti erottunut muista alueista myönteisesti. Voidaankin sanoa, että Seinäjoen kaupunkiseutu on kokoaan suurempi.

– Olemme onnistuneet tekemään useita asioita oikein. Olemme investoineet osaamiseen, osaajiin ja yrityksiin. Olemme tehneet asioita yhdessä ja ennakkoluulottomasti. Tulokset näkyvät nyt. Kaupungin vetovoima on parantunut selvästi, asukas- ja työpaikkamäärämme on vahvassa kasvussa ja muuttajien profiili on nuorissa korkeakoulutetuissa ja lapsiperheissä. Tällä linjalla on hyvä ja elintärkeääkin jatkaa, kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki iloitsee.


Hallitusohjelmasta myönteisiä odotuksia kaupunkipolitiikalle


Kaupunkifoorumissa todettiin, että uusi hallitusohjelma asettaa myönteisiä odotuksia kaupunkipolitiikalle Suomessa. Sen mukaan valtio on vahvistamassa sopimusperäistä kumppanuutta kaupunkien kanssa kilpailukyvyn ja sosiaalisen eheyden vahvistamiseksi sekä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.


Kansallisen kaupunkifoorumin järjestävät yhteistyössä työ- ja elinkeinoministeriö, Seinäjoen kaupunki sekä koheesio- ja kilpailukykyohjelman (KOKO) Innovaatiot ja osaaminen - verkosto. Foorumiin osallistuu kahden päivän aikana noin 200 suomalaista kaupunki- ja aluekehittäjää. Kansallinen Kaupunkifoorum Seinäjoella jatkuu vielä keskiviikkona 31.8.


Lisätiedot:
Tiedotteet: Alueiden kehittäminen
Aluekehitysjohtaja Janne Antikainen, työ- ja elinkeinoministeriö, p. 040 7641829

Kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki, Seinäjoen kaupunki, p. 06 416 2110

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti