perjantai 9. syyskuuta 2011

Luovaa voimaa kolmessa kerroksessa

Taiteen, kulttuurin ja luovien alojen rahoituspäivän sekä Kirkastamo- ja Jalostamo-klinikoiden kokemuksia 

Joensuussa nyt toista kertaa järjestetty taiteen, kulttuurin ja luovien alojen rahoituspäivä kokosi yhteen eri rahoitusmahdollisuuksia tarjoavia organisaatioita 8. syykuuta Joensuun Kulttuurikeskus Karjalantaloon. Yläkerran juhlasalissa pidetyssä rahoituspäivässä oli mukana Pohjois-Karjalan Uusyrityskeskus, Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö JOSEK Oy, Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskus, kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO (kulttuurin yhteyspiste) ja ANTI-festivaali. Päivän puolessa välissä kuultiin Karlik Filmsin ja Kotikunta TV:n Mikko Keinosen sekä Osuuskunta Korpipajan Harri Mielosen kokemuksia yrittäjyydestä ja erilaisista rahoitus- ja apurahamahdollisuuksista. Samalla pidettiin vapaamuotoiset apuraha- ja rahoitusklinikat. Iltapäivällä tietoaan apurahoista jakoivat Taiteen keskustoimikunta, Pohjois-Karjalan taidetoimikunta, Joensuun kaupungin kulttuuritoimi, Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö ja Suomen Kulttuurirahasta – Pohjois-Karjalan rahasto.

Taiteen, kulttuurin ja luovien alojen rahoituspäivän järjestämisestä vastasi Pohjois-Karjalan taidetoimikunta ja Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun KOKO KuTu – kulttuurista tulevaisuutta -hanke.

Samaan aikaan Kulttuurikeskus Karjalantalon keskimmäisessä kerroksessa pidettiin valtakunnallinen luovien alojen neuvontaklinikka Jalostamo, jonka asiantuntijana toimi Diges ry:n Hanna Kosonen. Kulttuurikeskuksessa soittaville bändeille tarkoitetussa takahuoneessa pidettiin Pohjois-Karjalassa toista kertaa pilotoitu Kirkastamo-klinikka tuottaja Hanna Suhosen johdolla. Tällä kertaa Kirkastamossa kokeiltiin myös jatkosparrausta yhden ensimmäiselle klinikalle osallistuneen asiakkaan kanssa. Päivä oli onnistunut ja osoitti, että luoville aloille tarvitaan rahoitusneuvontaa sekä paikka, jossa voi tavata oman ala asiantuntijoita ja kollegoita.

Kirkastamo-klinikka toteutetaan Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun KuTu – kulttuurista tulevaisuutta -hankkeen toimesta ja Joensuun seudun ja Keski-Karjalan koheesio- ja kilpailukykyohjelman (KOKO) rahoituksella. Jalostamo-klinikka toteutetaan yhteistyössä Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen kanssa ja Euroopan sosiaalirahaston (ESR) osarahoituksella. 

tuottaja Hanna Suhonen Kirkastamo-klinikan asiantuntijana 8.9.2011

valokuvat: Niina Hattunen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti