perjantai 24. helmikuuta 2012

Uusia oivalluksia kuituhampun jatkojalostuksen ja pelastusharjoitusalueen suunnitteluun sekä Bisnes, trendit ja muotoilu -päivä!


Kansalliset kehittäjäverkostot tarttuivat muotoilun menetelmiin aluekehittämisessä 

Uusia oivalluksia! -työpajassa kansallisen luovien alojen verkostojäsenten kesken hahmoteltiin ja kuvattiin todellisia kehityshaasteita ja niiden ratkaisumalleja palvelumuotoilun menetelmin. Työpaja oli osallistava ja siinä työstettiin esimerkkihankkeita käytännönläheisesti. Työpajan esimerkkihankkeet olivat Juankosken design-ajattelu kuituhampun jatkojalostuksessa ja muotoiluosaaminen Satakunnan pelastusharjoitusalueen suunnittelussa.  Työpajan vetäjänä toimi palvelumuotoiluasiantuntija Juha Tuulaniemi. 

Bisnes, trendit ja muotoilu

Rovaniemi Design Week järjesti torstaina 23. helmikuuta bisnespäivän, jonka puhujakaarti oli huippuluokkaa. Yksi kiinnostavimmista puhujista oli peliyhtiö Rovion viestintä- ja markkinointijohtaja Ville Heijari, joka valotti Angry Birds-hittipelin menestyksen salaisuuksia. Eväitä menestykseen jakoivat myös tekstiili- ja vaatetusteollisuus ry Finatexin toimitusjohtaja Satu Mehtälä sekä Kanadassa toimiva Tuija Seipell. 

Seipeliä voi pitää maailman luetuimpana suomalaisena bloggaaja ja hänet tunnetaan parhaiten miljoonien seuraaman The Cool Hunter (www.thecoolhunter.net) -blogin pääkirjoittajana. Seipel puhui designista hyödyntämättömänä kilpailuetu sekä design thinkingistä, jota tulisi kaikkien käyttää hyväksi. 

Hienon seminaariohjelman päätteeksi nähtiin 24h-kisaajien tuotosten esittelyt.  Tiimiläisten tuotoksiin voi tutustua osoitteessa: http://www.lapinkansa.fi/24hdesignkisa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti