maanantai 21. marraskuuta 2011

TET-harjoittelijan kokemuksia Joensuun Kortteli 48:n -hankkeesta

TET-harjoittelijan päiväkirja Kortteli 48:ssa viikolla 45

 
7.11.2011 Maanantai
Aloitin tänään harjoittelun Joensuun kaupungin Nuorisotoimen Kortteli 48 – luova osaamisyhteisö -hankkeessa. Se sijaitsee Suvantokatu 1:sessä. Sain tehtäväkseni kirjoittaa päiväkirjaa, fiiliksistäni tässä paikassa. Se on aika haastava tehtävä, ainakin omasta mielestäni. Täällä on aika paljon erilaisia nuorisoon liittyviä ryhmiä.

Täällä toimivat siis Joensuun Nuorisoverstas ry, Joensuun seudun nuorisoasuntoyhdistys Josna ry, Radio Oi FM, Teatteri Satama, Motora ry, Pohjois-Karjalan nuorisoseurojen liitto, Kalevan nuorten Pohjois-Karjalan piiri, Joensuun nuorisovaltuusto sekä Joensuun nuorisotoimen pienryhmät ja bänditoiminta ja Joensuun kaupungin nuorisoasema.  Ihmiset olivat mukavan oloisia, ja sopivat mielestäni töihinsä hyvin, sillä kukaan ei ainakaan näyttänyt tylsistyneeltä ja se oli mielestäni hyvä juttu.  Tilat ovat myös hyvät. Olen saanut tällaisen käsityksen Vyöhyke-talosta: Se koostuu nuorisolle suunnatuista asioista.

Täällä toimii psykologeja ja sairaanhoitajia.  Unohdin aiemmin sanoa heistä. Nuorison Vyöhyke-talo liittyy siis tietysti nuoriin ja ehkä joissakin tapauksissa myös heidän perheisiinsä. Siellä voidaan tehdä joitakin vapaa-ajan hommia ja täällä on yksi nainen, joka tekee tapahtumia nuorille, hän on siis niistä vastaava henkilö.

Täällä on kaksi kokoustilaa, toinen on pieni ja toinen suuri, niihin voi tehdä varauksia. Vilkaisimme niiden varauksia ja ne olivatkin aika täynnä. Listaan nyt Nuorisoaseman palveluita: Yksilö- ja perhetapaamiset, ryhmätapaamiset, taidelähtöiset menetelmät, pitkäkestoinen pienryhmätoiminta, päivystysvastaanotto, etsivä nuorisotyö ja lääkärin palvelut noin kerran viikossa.

 
8.11.2011 Tiistai
Sirpan tehtävänä on kehittää Kortteli 48:aa, jotta sitä siis tulevaisuudessa käytettäisiin. Tällä hetkellä korttelissa on taloja, joita ei käytetä ollenkaan. Kortteliin pitäisi tehdä siis esimerkiksi uudisrakentamista ja toiminnan suunnittelua. Mitä jos ei saada ketään, joka voisi käyttää tiloja? Se asia on siis vieläkin tietääkseni auki. Valmiita taloja ovat Joensuun Popmuusikoiden talo Rantakatu 9:ssä ja Vyöhyke-talo eli Suvantokatu 1-3, jossa siis nyt olemme. Kortteli 48 on nuorille ja vähän vanhemmillekin suunniteltu paikka.

Kortteli 48 -hanke ja Joensuun Popmuusikot tekevät marraskuussa kyselyä, joka liittyy kortteliin ja Ilosaareen. Se on kaupunkikysely, joka toteutetaan Joensuussa asuville henkilöille puhelimitse.

Huomasin, että tässä talossa on myös huone, jossa toimii Oi FM nuorisoradio.  Joskus sieltä kuuluu musiikkia ja hälinää.


9.11.2011 Keskiviikko
Mielestäni olisi hyvä jos tänne saataisiin nuorille lisää paikkoja missä oleskella ja oppia. Pitäisin siitä kahvilaehdotuksesta, se olisi mukava juttu. Eikä tämä paikkakaan niin kaukana ole ydinkeskustasta, vaikka tämä onkin varmaan ydinkeskustaa, mutta pidän itse Iso Myytä, Anttilaa ja toria Joensuun ydinkeskustana.

Olen nyt päässyt jyvälle tästä hankkeesta, ja olen sitä mieltä että se on aika iso homma. Mielestäni hanke olisi hyvin mahdollista toteuttaa, kunhan vain löydettäisiin toimijoita, joille tilat kävisivät.


10.11.2011 Torstai
Sirpa antoi minulle paperin, jossa näkyy kaikki näiden tilojen toimijat. Niitä onkin paljon enemmän kuin tiesin. Katsoin nimittäin netistä ne, mutta niitä olikin enemmän.  Rantakatuun kuuluu siis Joensuun Popmuusikot ry sekä Nuori Rytmi ja Töminä oy, osuuskunta Korpipaja, insinööritoimisto M-Plan oy, projektitoimisto Proper, Johanna Kokkola (valokuvaaja) ja Pozor, joka on jonkinlainen visualisoija, artisti. Elikkä Rantakadulla on noin monta toimijaa. Ja sanoin jo aikaisemmassa (maanantain) tekstissä muut toimijat. 

Kuuntelin tuossa vähän aikaa sitten Oi FM radiota. Oli hauska kuunnella samalla nettiradiota, kun se sama kuuluu samaan aikaan käytävän päässä. Menimme kahvihuoneeseen ja juttelimme siellä nuorisovaltuuston yhteyshenkilön kanssa. He aikovat järjestää kokouksen 7.12. nuorisovaltuuston jäsenille joita on 38.
 
Haluan ihan oikeasti tänne nuorisokahvilan ja ehkä myös jonkun nykytanssikerhon. Ja jotain juuri nuorisoon liittyvää juttua tietysti.

 
11.11.2011 Perjantai
Olen oppinut tämän viikon aikana paljon tästä työstä Kortteli 48 -hankkeen parissa. Haluaisin tietää, miten niille tiloille käy tulevaisuudessa, mutta työni loppuvat tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti